pondělí 16. února 2015

Seriál o hubnutí - 1. část

Příští dva týdny budeme sledovat sérii procedur, kterými se moje kamarádka Lucie rozhodla podpořit své hubnutí. 

V Salonu Korunka je na výběr z několika typů procedur:
kavitace CAVITALyse 
ultrazvukové destičky US2A
přístrojová lymfodrenáž STARVAC 
- a šetrná lymfodrenáž LYMFOVEN
Lucie se rozhodla nechat si poradit na místě.

Než všechno začalo, trochu jsem ji vyzpovídala...



Ahoj Lucko, tak dneska to začíná, bojíš se? :)
Ahoj, jisté obavy mám, protože nevím, co se na mě v salonu Korunka přesně chystá. A vzhledem k tomu, že mám nadváhu, tak nerada ukazuju svoje tělo cizím lidem. No a taky se možná trochu bojím, že to nebude mít žádný efekt.

Bylas už někdy na podobné proceduře?
Kdysi dávno jsem strávila krásné chvíle na běžeckém pásu ve vakuovém přístroji.

Jak si představuješ, že to bude probíhat?
Představuji si, že na mě nasadí nějaké složité zařízení, které ze mě udělá krásnou štíhlou modelku :) Ne, moc si toho nepředstavuju, ale každopádně doufám, že to bude příjemné.

Můžeš nám říct, kdy jsi začala hubnout a co všechno pro to děláš?
S hubnutím se potýkám celý život a naposledy jsem začala přibližně před dvěma roky. Jím pětkrát denně, snažím se, aby jídlo bylo vyvážené z hlediska bílkovin, sacharidů a tuků. A dále cvičím víc než třikrát týdně. V poslední době konkrétně bodyrock.

A můžu tam jít s tebou? 
No tak na to zapomeň! :)

Nicméně jsem s Luckou šla a aspoň poslouchala za rohem, abych mohla o všem dopodrobna napsat ;) 
Na článek se můžete těšit v pátek. 
Ještě něco málo k jednotlivým procedurám: 

1) Kavitace je vlastně neinvazivní bezbolestná liposukce a v Salonu Korunka se provádí francouzským přístrojem CAVITALyse. Ten funguje na principu působení nízkofrekvenčního ultrazvuku, který rozkládá tukovou tkáň. Už po absolvování první kavitace bývají úbytky míry od 1 do 3cm a účinek lze ještě zvýšit zkombinováním s některou z dalších dostupných procedur. 




2) Ultrazvukové destičky US2A fungují rovněž na principu ultrazvuku, volí se však mezi dvěma typy frekvencí - nízká frekvence kolem 30 kHz tuky mechanicky štěpí, zatímco vyšší frekvence kolem 500 kHz tuky rozpouští, a to zejména v hlubších vrstvách. Přístroj má podobu 14 elektrod, na který se nanese speciální vodivý gel a na konkrétní partie se přitlačí fixačními pásy. US2A destičky se používají hlavně na léčbu celulitidy a výsledky jsou znatelné již po třetím ošetření.



3) STARVAC je přístroj na podtlakovou masáž, která působí na tukové buňky a cévní i lymfatický systém. Přístrojovou masáží se pokožka silně prokrví a aktivuje, vrací se jí elasticita a dochází k ústupu celulitidy. Zvolené partie se za jednu návštěvu zeštíhlí zhruba o 1 cm a z těla se odplaví velké množství toxinů a nežádoucích látek. 



4) O Lymfovenu jsem se zmiňovala už v souvislosti s pocitem těžkých nohou a jako o proceduře, kterou mohou absolvovat i těhotné ženy (se souhlasem lékaře). Jde o postupnou masáž končetin od chodidel k pasu, která má za úkol aktivovat lymfatický systém a jeho prostřednictvím odvést z těla co nejvíce balastních látek. Je to velmi šetrná a příjemná procedura, nedivte se, pokud u ní usnete ;)


5) Tyto procedury je možné a dokonce i dobré různě kombinovat, a to podle konkrétního problému, který chcete řešit. Kombinace se dá ještě doplnit o skořicový nebo chilli papričkový zábal neboli body wrapping, který sestává z natření daných partií voňavou emulzí a zabalení do potravinové fólie. Vypadá to stejně vtipně, jako to zní, ale když se s tím pak položíte do Lymfovenu, po půl hodině z něj vylezete krásně zrelaxovaní a s tou nejhebčí pokožkou na světě :) Skořice a chilli má ale primárně zahřívací funkci a výrazně tak podpoří jednotlivé štěpení a rozpouštění tuků. Pokud by vás zajímalo, co přesně by se hodilo přímo pro vás, asi nejlepší je konzultovat to s odbornicemi ze Salonu Korunka. Co poradily Lucce se dozvíte už v pátek. 



Žádné komentáře:

Okomentovat