neděle 1. února 2015

Vitamínový doping pro pleť

Kdysi jsem četla moc zajímavý rozhovor s Helenou Houdovou, která před lety přešla na raw stravu – potraviny jí syrové a čerstvé, a pokud je tepelně upravuje, pak teplotami maximálně do 42°C. Na celém článku mě nejvíc fascinovala informace, že působením vitamínů se jí prý vyhladily všechny vrásky. Na raw stravu jsem sice nepřešla, ale článek byl opravdu působivý a od jeho přečtení jím mnohem víc ovoce a zeleniny – pokud vás také zajímá, můžete si ho přečíst na tomto odkazu.

Napadlo mě, jestli jde vitamíny aplikovat i zvenčí, 
a v Salonu Korunka jsem přišla na vitamínovou 
terapii MonoDermà, konkrétně kúry s vitamíny 
A15 - zbavte se akné a pročistěte svou pleť 
C10 - zpevňující a bělící účinek v jednom 
a E5 - omládněte a zklidněte podrážděnou pokožku.

 V první řadě je důležité si říct, že musíme rozlišovat noční a denní péči o pleť. Denní krémy slouží především jako ochrana proti nepříznivým podmínkám, volným radikálům a UV záření. V noci však na pleť takové vnější vlivy nepůsobí, a tak má čas se regenerovat. Proto je vhodné před spaním aplikovat různá séra a výživné krémy. Toto dělení je na každý pád logické, ale přiznávám, že do rozhovoru s majitelkou salonu paní Petrákovou jsem o tom takhle nikdy nepřemýšlela.

Séra MonoDermà neobsahují umělá barviva, parfémy ani konzervační látky – jsou to vitamíny v čisté a přírodní formě. Jako takové mají na vzduchu a světle tendenci oxidovat a ztrácet účinnost, proto jsou k dostání v sadě 28 jednorázových ampulí, které jsou biologicky rozložitelné. Nanáší se večer na očištěnou pleť, po jejich aplikaci pak nanesete svůj běžný noční krém. Ideální doba na tuto měsíční kůru je v době přechodu mezi ročními obdobími, kdy pleť víc než kdy jindy potřebuje podpořit a posílit. A na co jednotlivé vitamíny působí?


MonoDermà A15 zpomaluje stárnutí pleti a redukuje akné. Je vhodný i pro pleť se seboroickou dermatitidou, redukuje vrásky a omlazuje – navyšuje množství kolagenu v pokožce.


MonoDermà C10 bojuje proti vráskám a pokožku zpevňuje, především ale redukuje nadměrnou pigmentaci a podporuje ochranu proti UV záření. Podobně jako A15 podporuje syntézu kolagenu v pokožce a navíc reguluje tvorbu melaninu, který způsobuje problematické pigmentové skvrny. Mohou ho používat i lidé trpící zánětlivými dermatózami.


MonoDermà E5 hydratuje suchou a citlivou pleť, redukuje jemné a mimické vrásky a regeneruje pokožku poškozenou UV zářením. Je vhodný pro různé druhy erytému neboli zčervenání kůže. E5 je můj favorit, za měsíc vám dám vědět, jak jsem díky němu zkrásněla ;) 


Pokud se nemůžete rozhodnout, jestli raději bojovat proti pigmentovým skvrnám nebo hydratovat, dobrá zpráva je, že se kúry dají kombinovat, kosmetičky v Salonu Korunka vám rády poradí. Na stejném místě jsou vitamíny i k zakoupení, jedna měsíční kúra stojí 590,-Kč. 

Žádné komentáře:

Okomentovat