středa 28. ledna 2015

Otázky pro paní Janu - 4. díl (ruce a oči)

Pomalu končí leden, na jehož začátku si hodně lidí dávalo 
předsevzetí. To moje bylo lakovat si pravidelně nehty (zatím se
 držím), zbavit se záděr a zaměřit se na oční okolí, kde se mi 
začínají prohlubovat vrásky. A právě na tato dvě témata mířily 
dnešní otázky pro paní Janu Petrákovou, majitelku Salonu Korunka.




Jakou péči bychom měli věnovat rukám?
Ruce prozradí váš věk spolehlivěji než jakákoliv jiná část těla, pokožka je totiž velmi tenká a téměř postrádá tukovou vrstvu. Spolu s obličejem bývá nejvíce vystavená všem nepříznivým vlivům – větru, mrazu, UV záření, prachu. Vedle blahodárných regeneračních nebo parafínových zábalů, které si můžete dopřát v salonu, si můžete doma několikrát týdně aplikovat výživnou masku formou napuštěných rukavic – zakoupíte u nás v salonu za 89,- Kč. Eventuálně si masku můžete vyrobit doma sami např. z medu nebo olivového oleje. A nezapomínejte, že po umytí rukou se vždy odplavujete důležitý film pH, proto si nezapomínejte po každém umytí ošetřit ruce kvalitním krémem, v létě s UV filtrem.

Často mám velmi suché ruce, které praskají a tvoří se záděrky. Vyzkoušela jsem řadu krémů a nic mi nepomáhá. Jak mám problematickou kůžičku ošetřit?
Odborníci už léta znají léčivou moc teplých a studených parafínových zábalů, které snižují tlak ve svalech a uvolňují záněty kloubů a vazů. Blahodárné účinky má i na kůži, kterou nejenom dokonale hydratují, ale také maximálně vyživují. Parafín okamžitě vrací pokožce jemnost, hebkost a pružnost. V Salonu Korunka nyní můžete parafínový zábal vyzkoušet za akční nabídku 90,-Kč. Pokud ale máte stále se nehojící záděrky, vyzkoušejte unikátní český vynález HemaGel na hojení ran, odřenin i oparů. Zakoupíte v lékárně za cca 130,-Kč

Co nejlépe a nejrychleji pomáhá na oteklá víčka?
Máte za sebou bezesnou noc, smrtící ranní vstávání po firemním večírku, nebo nekonečné zírání na obrazovku počítače při uzávěrce? Stačí rozpohybovat lymfu! Ta totiž odvede přebytečnou tekutinu pryč a zbaví Vás nepříjemných a viditelných otoků víček. Jak to máte provést? Stačí pouze potřít víčka kostkou ledu. Skutečný a stejně nečekaný zázrak ale také dokáže „jen“ studený čaj. Dva použité sáčky čaje dejte na 2-3 minuty do mrazáku a na chvíli přiložte přes plátýnko na víčka. A otoky jsou pryč! Pokud máte s váčky pod očima dlouhodobější potíže, je potřeba najít příčinu toho, proč se tuk a zadržovaná tekutina v tomto místě ukládá – může jít o nedostatečnou činnost lymfatického sytému, nedostatek spánku, alergii, ucpaný nos, potíže s ledvinami nebo genetickou dispozici.

Jak se zbavit vrásek a kruhů pod očima?
Oblast očního okolí je přibližně 10x slabší než na jiných částech obličeje. Drobné svaly jsou velmi namáhány – vždyť za jediný den mrkneme nejméně 10 000x. Kvůli prvním drobným vráskám a kruhům pod očima však ale v žádném případě není potřeba panikařit! Svěřte se do rukou profesionální péče kosmetiček, s vráskami kolem očí i oteklými víčky si hravě poradí přístroj Duolift Expert, nebo vyzkoušejte mikromasáž očního okolí, které účinně rozpohybuje vaši lymfu. Používejte také kvalitní oční krémy, dostatečně pijte, omezte sůl, cigarety a alkohol a více odpočívejte, odměnou budou vaše krásné zářivé oči.

Jana Petráková
tel. 222 518 919



Žádné komentáře:

Okomentovat